ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

20 Октомври 06, 12:13 / Автор: Ана Илиева -в. Сега
Леко вмирисано "Бугати"
Или за ползата от четенето на светските хроники

Ей с такова "Бугати" се движи Вълка из София.



Три новини пробиха президентската скука онзи ден: собственикът на "Дитц" и "Волф" Румен Гайтански си джитка по Цариградско шосе с новичкото си "Бугати", което струва към 1,2 млн. евро; шефът на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, проф. Стоян Кушлев си гласувал 7000 лева заплата; полицията започва масови проверки на автомобили на стойност над 100 000 лева. Лошото е, че между трите новини така и не се появи взаимна връзка. А такава има и всеки гражданин, прелистващ вестници или хвърлящ око на телевизора, знае това. Но понеже чиновниците, на които им се плаща, за да тормозят престъпниците, явно са заети с други работи, те навярно не са успели да разгърнат

светските страници на вестниците и лайфстайл изданията.

А там могат да намерят толкова материал за работа, че за цялата софийска полиция и за два мандата на Кушлев ще стигне.
Точно там подробно бяха описани екстрите на "Бугати"-то на Вълка, обновило автопарка му, в който съжителстват и следните бижута: луксозен „Майбах" и първият у нас „Мерцедес Макларън SLR" с двигател от Формула 1. Би могло на някой от органите да му хрумне, че "Бугати"-то понамирисва, щом всяко измиване на улиците е празнично събитие, ръждивите кофи преливат, а концесионерът Гайтански си инкрустира спидометъра с диаманти.
"В София концесията е направена така, че на всеки три-четири часа Вълка гушва по около три-четири милиона лева", заяви преди време пред журналисти Бойко Борисов. Е, иω Близо година вече се точи някакъв конкурс за GPS система, която да следи боклукджийските коли. Докато в общината се наканят да монтират устройствата, нашата такса смет може да спонсорира Михаел Шумахер. Или Гайтански да продаде бизнеса с боклука. Разбра се, че му определил цена от 100 млн.евро (!), а английският инвестиционен фонд "Икуест" се е заинтересувал.
Впрочем "Икуест" вече купи срещу 94 млн. евро мола "София сити сентър" срещу хотел Хемус от фирма "Стройтаун". Това, казват, също е фирма на Гайтански. Разрешението на главния архитект на София за строеж на мола върху 12 дка паркова земя дойде един ден след като президентът сложи подписа си върху Закона за устройство на територията, който забранява застрояването върху подобни зелени площи. "Стройтаун" купи имота от "Авеста трейд" - бившата общинска фирма "Триадица", чийто член на надзорния съвет е някогашният шеф на общинарите Антоан Николов. Как част от Южния парк е попаднал в активите на общинска фирма, не е ясно.

Следи ли някой покупко-продажбите на Вълка - също не е ясно.

Но да не се отплесваме извън МПС-ата и да вземем "Майбах"-а на шефа на АКБ "Форес" Николай Банев. Всяко уважаващо себе си светско издание пусна напоителни материали за сватбата на "новия Онасис", на която кумуваха Барбукови. Кумувете дали на младите подарък яхта, а пък младите им отвърнали с подарък "Ферари". Впрочем новото семейство, в чиято чест изви глас Джо Кокър, според светските новини, се кани да си купи и хеликоптер. Ето ти проблем обаче - КАТ май се ограничава само до проверката на наземни возила. А Кушлев чака някой да го сезира - я полицията, я прокуратурата, я следствието. Следенето на светските хроники не влиза в неговите задължения. Той може би затова пропусна и бурната любовна история на Самоковеца с известна манекенка, гарнирана с диаманти и наркотици. Така легендарният хотел в стил мутробарок в Боровец вместо под надзора на държавата се оказа в ръцете на банкерката Петя Славова.
Всичко това обаче

не може да стресне бореца с мафията

Докато чака възпитано органите да му подадат работа, Кушлев полага базата, за да текат гладко нещата. "Гласувахме си високи заплати, защото работата ни е рискова, даже лично ме заплашиха", оправда се той оня ден. Дори изтъкна, че в Холандия членовете на подобна комисия взимали по над 10 000 евро на месец. "Така стимулирани хората няма да се поддават на корупция", обобщи професорът. Ех, бедни ми Кушлев, при тези темпове на работа никой няма да си прави труда да те подкупва. Онези с "Бугати"-та ще профучат край тебе, без да се обърнат дори.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1185