ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

31 Август 06, 19:12 / Автор: ТОНИ ФИЛИПОВ, Д-Р
ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД
Понеделник, 21 август

"24 часа" посветили две страници на това, как различните елементи на лицето издават характера. Особено показателен бил носът. И колегите дават пример на наша почва. Например носът на Стоянов издавал пресметливост, а този на Мозер енергичност. Устните също издавали характера. Например джуките на Костов показвали оптимизъм. А челюстта на Петканов и изобщо цялата му физиономия била направо с "отличителния знак на Чърчил".
Да, бе, да! И почти толкова пие! Така съм чувал де… Че още от сутринта отплувал по течението на вискито, така да се каже.
Стефан Данаилов вика: "Не палим свещи Борисов да не се кандидатира".
Правилно, свещите не помагат. Вижте там с боклука, щото и той човекът трябва нещо да отчете… Ако случайно види, че нищо не може да свърши като кмет, Бойко ще бъде в правото си да се кандидатира за друг пост. Дето викат англичаните, "търкалящ се камък мъх не хваща". А балите с боклука в "Дружба" хванали домати. Всеки момент щели да втасат.
Пирински вика пред "Труд", че правителството трябвало да постави успехите в контекста на нерешените проблеми. За да не се създавало фалшивата представа, че всичко е розово.
Не сте прав, господин Пирински. Поставени в контекста на неуспехите, успехите хич даже няма и да се виждат! Затова е редно да си се отчитат отделно. Като ги смесиш ще се види, както казва един рано отишъл си пролетарски поет, че "настроението е много по-добро от положението".
"Атака": "Парфюмът подсказва какъв човек стои пред вас."
А липсата му какво подсказваω Щото рейс 72 е пълен с някакви, които доста приличат на хора, но как да ги разбера, като не миришат на парфюм. Даже и на сапун не миришат. Миришат на… абе на лошо миришат, на скунксове.
Не, този критерий у нас не работи.

Вторник, 22 август

"Новинар": "Сензация! Перник лежи върху злато. 950 т от благородния метал има в района."
Ало, Перник, станете от златото да го изкопаме, па да си надвием един път и завинаги на масрафа, бе!
"Новинар": "В кампанията на Беронов наблягат на харизмата му." Казал го Иво Драганов, стратегът на кампанията.
Тук Макс Вебер се обръща в гроба, забравя цялата си протестантска етика и тегли една бюргерска, която, ако беше чута, щеше дълго да се разисква в средите на новоизлюпените имиджмейкъри, па и в доста философски среди. Защото самият факт, че допускаш, че бай Неделчо Общия има харизма, означава, че ни бай Неделчо познаваш, ни Вебер.
В "Стандарт" спортният коментатор Николай Александров вика: "ЦСКА изживя своя футболен оргазъм".
Журналистите и по-специално спортните, са тия дето бутат простия български език напред. Развиват му, така да се каже, метафориката.
Ей, Ники, давам идея, ако ЦСКА е изживял своя "футболен оргазъм", според мен може да се каже, че Литекс пък е изживял своята "футболна клизма", не мислиш лиω Ама мислете, бе!
Ало, пенсиите, признавам си, че често ви подбъзиквам. Но винаги с добро чувство, нали, никога със злост. Ама в другите вестници не е така. В "Новинар" девойката Людмила Габровска ви е изкарала направо "недоправени човешки екземпляри": "Странна каста се оформя в България. Кастата на старците побойници. Пропити с пот и вкиснато вино, те се подвизават по автобусите, скарват се с някой и друг човек и слизат доволни като тлъсти котараци, изпили чуждата паница с мляко. Някои от тях изпитват садистичното удоволствие да говорят на висок глас за смърт, погребения, болници, рак, напикаване. Е, аз пък не искам денят ми да започва със зловещи истории… А още по-малко искам да гледам как някой си вади ченето да си го гледа на слънце, както направи един старец с разкопчан панталон. Пак добре, че не си извади друго да си го гледа и него на слънце…" (Не, не е добре! Чичко Фройд би казал, че точно тук е сбъркал старецът, с което е предизвикал гнева ти!)
Според мен тая е взела художествената измислица от рекламата на най-младата мрежа за действителност. Не че няма отделни такива екземпляри, но чак пък каста! Целият текст е един долен ажиотаж, затова ми се иска да го оспоря по точки:
1. Миришели на пот. Да, но от една възраст нататък всяко къпане крие нарастващ риск от воден плеврит или бронхопневмония. И само те ли миришатω (Виж по-горе за рейс 72!)
2. Миришели на вкиснато вино. Абсурд, пенсиите го льокат още преди да вкисне. У пенсия вкиснато вино няма да намериш.
3. Говорели високо. Ами защото не чуват, ма, моме!
4. Говорели за смърт, рак, погребения. Ами за секс ли да говорятω
5. Скарвали се с човеците в рейса. В рейса човеци рядко се качват. Американците викат, че всеки пътник над 30 г. в автобуса е неудачник. Помисли си що се возиш още на рейс!
6. Старец си вадел ченето и си го разглеждал срещу слънцето. Тук вече направо си измисляш!
7. Дюкянът му бил разкопчан. Ми ти к'ва работа имаш да гледаш хората в дюкяните, маω!
По-долно и по-глупаво нещо не бях чел!
"Новинар": "Папата призова да не се уморяваме".
Позовавайки се на средновековния мистик Св. Бернар от Клерво, Светият отец изброил опасностите, които ни дебнат, ако се отдадем на работохолизъм, при това без оглед на професията.
А нашият патриарх никога няма да се сети да ни съветва така мъдро! Ей, тоя Бернар от Клерво ще взема да го изуча по-подробно. Имам чувството, че схващанията му ще ми допаднат особено.
Ех, ако цар Калоян, или пък Драган Цанков бяха успели да сключат унията с папата, сега националният ни мързел щеше да има теологично оправдание и папска защита…
"Стандарт", позовавайки се на МЕНСА, клубът на най-умните хора, твърди, че всеки четвърти българин бил с интелигентност над средната. Това четвъртият! А представяте ли си тогава тия, дето са на по-предните места… Много сме интелигентни! Да се чудиш само що сме на тоя хал при такава интелигентност! Освен да използваме интелигентността си само да крадем, инак нямам друго обяснение…

Сряда, 23 август

Всички вестници пишат, че необлагаемият минимум става 200 лв. от догодина. Само според "Дума" 200 лв. става облагаемия минимум! Бъркате, колеги! Облагаемият минимум става 200 лв. и 1 ст. Тая стотинка, от счетоводна гледна точка, е много важна. Тъщата, като работеше в банката, веднъж ме остави на Нова година на сух хляб, щото до 12 часа търсиха една стотинка. Без нея не можели да приключат годината. Ама аз не и гоня карез. А то какви зетьове има. Един приятел наляво и надясно разправя, че тъща му като дишала изпускала газ гризу…
Иво Беров славослови Беронов в "Седем": "Той е добър, скромен, спокоен, почтен, умен и безукорно честен…"
Може, не познавам човека, аз само вестници чета. В "Труд" например пише, че през 2003 г. Бай Неделчо Общия Кандидат, в качеството си на шеф на КС взел апартамент от 100 квадрата в "Изток" за 58 200 лв., половината платими в компенсаторки. Като преди това прехвърлил апартамента си във Варна на сина си, за да стане нуждаещ се. Точно както Цветелина Узунова прехвърли апартамента на брат си, за да є се полага държавен. Та бай Беронов, дори и да не броим компенсаторките, си купил апартамент на цена едно към кесим.
Тъй че Беров, никой не е безукорно честен. В тоя географски район никой! Пък и изобщо, безукорно честни хора има само в поучителните книжки за деца.
"Труд" даже коментар написали в тоя дух. Но то е нормално. Параванката им даде орден "Стара планина". И те сега с "чиста съвест, а дори и със собствената си съвест" могат да застанат на негова страна.
И в крайна сметка са прави. Защото каква е разликата между "благочестиво-меркантилните" подбуди на Беронов и тези на един Церовскиω Ами никаква.
Беров, понеже си голям отворко да те питам: знаеш ли какво притежава президентът Първановω Да ти кажа, щото се правиш на тапа. Има 30.6 кв. м. апартамент в София, 1/4(12 кв. м.) от къща в Перник и 1/2 от 0.5 дка (250 кв. м.) дворно място в с. Косача, община Ковачевци. Това дори не е социален президент, това си е направо социално слаб президент.
И Трън лежал върху злато. Там пък имало по 430 грама в тон пръст. Нов републикански и световен рекорд. Направо Тръндайк, дето се бъзикат в "Сега". Съобщил го Джон Мензайъс, от канадската "Мартерн". Тоя се казва иначе Мензис, но поради кофти асоциации, журналята взеха да му кълчат името.
Що бе, колегиω Що си кълчите езикаω Нещата трябва да се назовават с истинските им имена. Ето на, пращаме рейнджъри в Ливан, в град Накура ги пращаме. И какво, сега да почнем да викаме че не ги пращаме Накура, а на…
Както и да е, да се върнем на златото. Забелязал съм, че природните богатства все при изостаналите племена и народи ходят. Как ще се случи, че всичкото злато ще се събере в Граово, Мраката и Знеполеω! И като капак и президентът ще е оттам!
"Труд": "Археолозите намериха 65 см фалос."
Не съм изненадан. Знаех го. Даже знаех и точно кога ще го намерят в някое сухо на археологически находки лято.
Фалос... Камък като камък, с хиляди ги има такива… С малко фантазия можеш да го видиш като каквото си искаш…
После одумват Бойко. Ами то кога човек свикне да се гледа всяка вечер по телевизора и една вечер като го няма, му е криво…
А пък в Индия имало един с два. И двата функциониращи. Щял да се подлага на сложна и опасна операция да му режат единия. Та от два може да остане и без един… Тъпанар!
Поетът с нежно име Ани Илков пише: "Вече половин година откак президентът Първанов (тъй както курвата на Нейтли от романа на Джоузеф Хелър "Параграф 22" се появява в публичното поле от всевъзможни ъгли и кьошета, за да атакува безогледно българското обществено мнение…"
"Idiota! Tu sei un pazzo imbecille!"
Абе, Илков, ми то така се прави, бе! Не помниш ли как "старецът на Нейтли", (защото Нейтли си има и старец, освен курва) оправдаваше курвата на Нейтли: " Проституцията є дава възможност да се среща с хора. Дава є освен въздух и здравословни физически упражнения и я предпазва от неприятности".
Айде да не откриваме тепърва, че политиката и проституцията си имат некои прилики!
Кметът на Каварна Цонко Цонев, един от първите членове на ГЕРБ, вика, че подкрепил Параванов засега. Ако, вика, Бойко се кандидатира, то тогава нещата стават коренно различни…
Така трябва, иначе се губи енергия и ентусиазъм. Фатмакът в казармата и той така правеше: "Копайте засега тук, пък аз ще ида да питам къде трябва".

Четвъртък, 24 август

Според НСИ българите държали 11, 3 млрд. лв. в банките, което е почти три пъти повече от 2000 г. Ако тия пари ги държат всички българи, тогава всеки пълнолетен гражданин има поне по 2000 лв. Е, малко по-малко, щото Вальо Топлото има повече. Колко повече не се знае. Нема-нема и току намерят 2-3 милиона некъде. Днес пак, 2.5 млн. в банкова касета, в пликчета с имената на различни отговорни другари, които също трябва да се извадят от средите на българите преди осредняването, защото е възможно и някои от тях да имат по повече от 2000 лв.
"Нощен Труд": "Подкарай я като бригадирска количка".
Стига простотии бе, колеги! В Европа влизаме, каква бригадирска количка. В Европа на бригадирската количка още от Ранното Възраждане є викат поза "Аретино".
"Атака": "Илияна Йотова сложи сестра си за шеф на здравната каса". Ми кой да сложи, беω Чужд човек ли да сложиω При условие, че сестра є е изкарала 5.38 на писмения изпит, а пък следващият кандидат има само 5.18!
А съдът върнал на работа Борис Панкин, братовчед на главния прокурор. И тук едва ли има нещо укоримо. И изборната комисия, и съдът са все независими институции…
"Атака": "Пожарникарите са първите в сексуалните фантазии на британките".
Ама то не само във Великобритания, и у нас, и у нас…
Понякога един човек само стига, за да се издигне престижът на една професия. Щяха да са двама, ама ген. Войнов…
Имало голям дефицит на патоанатоми, твърдят от БСК. Нормално е. Защо да ставаш патоанатом, като със същите умения можеш да станеш хирург например и да си играеш с пари. А от умрял пари още никой не е взел…

Петък, 25 август

Ей, Параванката го скъсаха да го разхождат из България. Такова разхождане не е падало от времето, когато разкарваха кита Голиат из родината. Ама китът беше интересен. Бял кит, 20 м. дълъг, с ТИР го возеха. Аз даже дадох едно левче и го разгледах и отвътре.
Абе, как мислите, това дето интелектуалците правят комитети по издигането на Параванов от светлата страна на кича ли е, или вече е от другатаω
Викат, че артистите го подкрепяли, защото ходел на театър. Ако това е толкова важно, аз никога не бих могъл да стана президент. Просто нямам възможност да ходя на театър. Защото театърът и пиенето почват по едно и също време, затова не мога…
Бойко Борисов отказал да подкрепи "курвата на Нейтли", поканил на среща "стареца на Нейтли".
Абе, Илков, мислил ли си за възможността Бойко да е самият Нейтлиω

To be continued
next Sunday

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.8168