ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

25 Юли 06, 22:30 / Автор: Тони Филипов, д-р
ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД
Понеделник, 17 юли

Любчо Георгиевски "е дҐбил бугарско държавлянство" (взел българско гражданство превод Т.Ф.) Най после се ориентирал в "мистерията, наречена "национална идентичност" (Тачър). Но го пази в тайна. Като го питат македонските вестници отрича! Що, бе, какво срамно има, та се криешω
В "Труд" коментират, на 1-ва страница: "Любчо Георгиевски си взе български паспорт. Кръвта вода не става и дивото зове".

Браво, не бих могъл да го кажа по-добре. (Един автор винаги трябва да си дава вид, че смята другите автори за по-добри от себе си. В действителност той съвсем не мисли така, но с това прави добро впечатление. Дж. К. Дж.)
Само малко ме смущава, че излиза дето ние сме дивото, а македонците питомното. Което ми се струва леко прекалено.

Президентът подарил на бай Шукри Хасанов от Преслав нова руска коса "Соболь". Сещам се за един виц от татово време. Пътува бай Тошо и гледа един пасе в канавката край пътя. К'во правиш, бе! Нямам какво да ям и затова паса. Марш от тука, че ни излагаш, след мен иде Брежнев. Обаче нашия си помислил, че след като Тошо не дава, що пък да не опита да изкяри от Леонид Иличω Минал Брежнев. К'во праиш, беω Паса. Очень хорошо! А зиматаω Я на ти 2 лв. да си купиш една коса, за да си накосиш и за зимата.

Та и Първанов тъй…

Червен депутат разкрил пред "Нощен Труд", че Румен Овчаров привиквал всяка седмица бившия шеф на парното Веселин Димитров на инструктаж в служебния си кабинет. И винаги го защитавал, когато комисията по енергетика в НС го критикувала за високите цени. Обаче Овчаров рязко охладнял два-три дни след ареста на Димитров.

Така е, арестуваният няма приятели, още по-малко приятели-политици… Но закъсня Румен с охладняването. Една идея по-рано трябваше.

Та охладеният Румен вика: "Димитров е случаен човек в енергетиката."
Случаенω Бойко намекна, че Вальо Топлото бил ченге от Второ главно. И макар че по темата за ченгетата не е препоръчително да показваш голяма осведоменост, ще отбележа, че във Второ главно случайни хора няма.
"Аз казах, преохлажда се Овчаров, че няма никакво основание да бъде назначаван на този пост, но СДС и Стефан Софиянски не се съгласиха с мен." Софиянски контрира: "Напротив, прие го. Не е протестирал…"

Вторник, 18 юли

Кандидат-студент във ВТУ предал празна работа на изпита по география. Но написал корупционно послание до проверяващите: "Семейството ми има 8 декара на морето, на първа линия. Предлагам 500 квадрата, ако ме приемете."
Много тъпо поколение расте. Абе, синковец, как 500 кв. на 10 души проверители, бе! (То не че не са свикнали да живеят на по 50 квадрата...) И сега като не го приемат този млад човек, никой вече няма да е в състояние да го убеди, че корупцията е повсеместна.

"Стандарт": "Венчавките по-лесни от разводите. Винаги е било така лев да се хванеш, пет да се пуснеш…

Учени от Калифорния открили жена, която нищо не забравя. Когато є се каже произволна дата от 1974 г. насам, жената-памет можела в детайли да разкаже какъв ден е било, какво е правила и т.н. Психолозите нарекли състоянието є хипертимистичен синдром.

Ужас, представяте ли си да имате едно такова в къщиω То всяка жена притежава известни хипертимистични способности, но това е кошмар. Ти є кажеш нещо, тя си отваря файла и почва: "Помниш ли на 8 март 1976 година как ми купи една ютия от най-проститеω" "Помниш ли какво каза за мама на 17 април 1981 г.ω"
Чета, че пациентите в болниците намалели с 20 000. Как такаω Къде са отишлиω Да не би тези дето се губят на докторите, да са се явили в графа "приход" на дедо попω Нали в природата нищо не се губи.
Да, с помощта на Гайдарски здравната реформа успя да довърши и последните остатъци на здравия разум.

Големият Маргинал (така им викали вече, защото докато били в затвора малко ги поизтикали в страни от големия бизнес) имал дископатия, та адвокатът му пледира за промяна на мярката. Дископатията е неприятно заболяване, но не се отразява на продължителността на живота. С него човек може да си води здравно съвместно съществуване до живот. Не трябва само да дига тежко. Но Маргинала имал и хемороиди, което вече е сериозно. Помня как Митко Цонев, в качеството си на говорител, като му се обостриха хемороидите и беше принуден да похарчи маса пари, за да оборудва правостояща зала за пресконференции, уж за по-модерно.

Първанов настоява да се намерят пари и да се увеличат детските надбавки. Миналата седмица настояваше за минималната пенсия. До изборите все ще настоява за нещо…

Предвиденото увеличение на най-ниските пенсии от 1 юли няма да бъде изплатено и през август. Първи юли тая година ще е в началото на септември. Доближават плащането до изборите, така мисля.

Сряда, 19 юли

Замминфин Кадиев вика, че не било задължително инвалидите да имат колички и протези S-класа. Трябвало да се задоволят с това, което може да си позволи държавата в момента.

Кадиев, криво да седим, право да съдим, донякъде си прав, но не съвсем. Щото по тая логика ми се ще да запитам що депутатите не карат коли, отговарящи на дереджето на държавата, а само мерцедеси и беемветаω Ако се качите на нещо под S ще ви падне варакът сигур!

За зла ирония точно днес "24 часа" пише: "Министри сменят БМВ-та с S класа". Етем обяснява: "Това е решение на премиера и мисля, че на доста хора от кабинета са сменени колите. За мен е абсолютно безразлично на каква ще се возя".

Да де, обаче на инвалидите хич не им е безразлично. Защото докато вие си джиткате с с S класата, те куцат с протези, останали от военноинвалидите от Първата световна война.

Малко става тая работа като на банскалията: "Пари за ракия нема, она леб ке ми купва!"

Проф. Миланов от реанимацията в Пирогов вика, че някои директори на болници, държали в памук и спирт някои интимни части на министъра (Миланов, кажи го направо за простите хора, крепят му ташките).

Абе, докторе, а спирта за какво се слагаω На сухо не може лиω Простият народ го практикува с дървено чаталче, без памуци и спиртове...

Бареков вика, че тройната коалиция заприличала на тройка между двама садисти и един мазохист. Може и така да се каже. НДСВ са в ролята на мазохиста. Но не обикновен мазохист, а мазохист с преждевременна еякулация. Като оня, дето всеки ден ходел на зъболекар и още щом дентистът пипне клещите, скачал, казвал "Мерси, докторе!" и изчезвал…

Свинаров реве като флекс, че НДСВ щяло вече да отговори на удара на ДПС. "Няма да се оставим да ни мачкат повече!"

И не бива! Ми така де! Само народът и още едно нещо стават по-корави от мачкане. Ма вий народ не сте. Освен да сте… Що да не сте!

Няма, няма да удържи още дълго тройната коалиция. На някой няма да му издържат нервите и ще се пусне накрая, но да видим кой ще е. Загадка.
Точно като загадката с тримата алпинисти. Трима алпинисти паднали от една скала. Първият се хваща за осигурителното въже, вторият се хваща за краката на първия, третият се хваща за органа на втория. Пита се кое ще се скъса първоω

Гласните струни на втория…

Свинаров, пази гласните струни!

Преди време "Обзървър" съобщи, че учени от университета в Нюкасъл правели опити да добият човек от трима биологични родители, за да се предотврати предаването на генетичните заболявания от майката на рожбата.

Ще взема да им пиша на тия учени да не трошат време и пари на данъкоплатеца. На теория може и да изглежда възможно, но на практика рожбата наследява генетичните заболявания и на тримата родители.

Британец си поставил имплантант в половия орган. Но изненадващо установил, че получава ерекция всеки път, когато гаражната врата на комшията се отвори. Оказало се, че електронното устройство в пениса на потърпевшия и дистанционното на гаражната врата били настроени на едни вълни. И когато единият реши да си изкара колата, другият си изкарва… кабриолета.
Дума: "За 90 на сто от хората съдиите са корумпирани."

Но не се подвеждайте, граждани, че останалите 10% смятат, че не са. Защото в тези 10% влизат и самите съдии, и семействата им, и онези, наистина малко на брой бандити, които са имали редкия шанс лично да проверят корупционната устойчивост на съдиите. Тоест, доверието към съдиите според цитираното изследване клони към стохастичната грешка. Което значи, че може и да се ползват с 1-2% доверие, но може и да са го похарчили.

В "Седем" Калин Янакиев (професор!) вика, че Бойко бил твърде "ювенилен", т.е. недорасляк. И после следват мръсни намеци за фалцети в гласа, за неоформения и неукрепнал пол на ювенила, усещане за нещо женствено, нереализирано бащинство... Все едно, че четеш Атака и самия Сидеров.
Янакиев, ти би трябвало да си университетска закваска, бе! Що падаш до епитетната публицистикаω

Четвъртък, 20 юли

"24 часа" цитира изследване на Галъп, според което общественото мнение смятало (Кой каза, че общественото мнение е творчески псевдоним на Сънчо и Андрейω), че Костов е най-богат. След него се нареждали Царя, Доган и Милен Велчев. Васил Божков бил чак нумеро очо (пети). Според колегите изненадващо било, че в първата десятка нямало нито един от БСП. Нищо изненадващо няма. Пари се правят на власт. Не могат за една година да направят това, което Костов и Царя са направили за по 4 г. Пак ще си говорим след края на мандата. Ако Дългия инкасатор не падне мърцина на скандала с топлото, като нищо след 3 години ще поведе класацията. Виж Станишко е будала, той няма фантазия да открадне много. Но така е в природата. Камилата носи, мишката влачи...
Дончева подгонила вчера един репортер в парламента, щото искал да я снима как си шушумуши с Лютфито по кюшетата.

Танчето е бясна на вестниците, щото вчера я бяха пуснали на снимка как влиза в парламента с две торби пиперки (досущ като научната работничка от "Двойникът". "Не искам, вика да се чувствам като в Биг Брадър…"
Госпожо, истинската журналистика не държи сметка как вие ще се чувствате. Но ако искахме да се чувствате като в Биг Брадър, по друг начин щяхме да подходим и други въпроси да зададем. Като например: "Зарови ли Найден (респективно Лютфи) кокалчето в градината на…", а нямаше да питаме какво има в торбите.

Популацията на мечки силно се повишила. Та пратихме човек из Смолянско да провери на място. Верно, пълно е с мечки, разправят месните. Та по тоя повод даваме някои съвети как да се справи човек ако се озове tet-a-tet с Баба Меца. Най-полезен ми изглежда съветът на Денчо, наш колега и дългогодишен ловец. Вземате едно лайно и го хвърляте срещу мечката. А като го питаме откъде точно в тоя момент да имаш лайно под ръка, той успокоява: "То тогава ще има".
Не знам, аз лично от всички 36 плана за действие в подобна ситуация, бих заложил на бягството. При това не е нужно да се бяга много силно. Достатъчно е един от групата да надбягаш и си спасен. Ако останеш последен виж пак плана на Денчо. Всъщност, те двата плана никак не се изключват.

В дясното пространство продължават схоластичните спорове колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла. Стоянов, който е твърдо решен да избута другите дяволи от заветния връх, рекъл, че формулата Г8 се е изчерпала и предложил кандидатът на десните да се избере със социологическо изследване.
Може. Дайте го на Мира и тя срещу прилично възнаграждение като нищо ще докаже: "Той е".

Обадих се на колегата Минчев да коментира кандидатстването на Стоянов за трети път за поста (щото личната ми образованост се оказа недостатъчна за обяснението на този феномен). Колегата вика: "Тази работа прилича на една сцена от Швейк, когато един господин отива за трети път да си иска едни 1200 крони, които е дал назаем на фелдкурат Ото Кац. След дълъг спор кой на кого какво дължи и ще му го върне ли, на фелдкуратът му писва и предава нахалния просител ("Постоянството му беше такова, че можеше да стане министър или депутат" на Швейк. Храбрият войник дръпнал господина за ръката и кротко му казал: "Елате, господине, елате да потретим, па дано е на хубаво". И за трети път го изритал по стълбите.

На хубаво ще е, на хубаво. Как не…

От 1999 г. мисля върху едно изказване на Антонина Стоянова: "В нашето семейство цари симбиоза." (Симбиозата, граждани, е биологичен термин, който обозначава съвместното и взаимоизгодно съжителство на два организма от различни видове например рибата клоун и анемонията.) Мисля, че почвам да го разбирам.

Петък, 21 юли

"24 часа" съобщава, че и Доста Димовска, бивш вътрешен министър и бивш шеф на разузнаването на Македония също "е дҐбила бугарско държавлянство". И тук се заражда една симбиоза от вида коменсализъм (например някои дребни морски животни ползат китовете за транспортно средство).

Украинец падна върху бургазлийка с делтапланер. Ба, ба, паднал е друг път. Даже нямал време да свали делтапланера…

А малко след горния инцидент друг делтапланерист пикирал ниско над една пенсия в морската градина. И понеже явно вече се разчуло как скачат връз жените направо от небето и бабетката побегнала панически, но се спънала и едва-що не се пребила… Ей, отвсякъде ни атакуват диваци!

Един приятел разправяше снощи в кръчмата, че трябвало да се чуе с министър Даниел Вълчев. Нещо сина му го прецакали в Немската. Обаче секретарката непрекъснато го отсявала: "Министърът го няма", "в заседание", "има хора при него"… Нашият му писнало и понеже бил чел един долен пасквил в "168 часа" за нерегламентирани контакти на министъра с една зам.-министърка и рекъл на секретарката: "Кажи му, че се обажда съпругът, той знае на коя…"
Веднага го свързали… Ама какво станало по-нататък не чух, щото някой извика наздраве и аз да съм любезен…

Жената на Димитров-Топлото вика: "Не знаех, че е богат".

Аз є вярвам, братя! Щото ако една жена знае, че мъжът є е богат, той много скоро престава да е богат. По мен си съдя. Не, че някога съм бил богат, но поне дотолкова мога да преценя.

Още великият Пушкин го е казал:

Ожени се за Клариса,
тя е бедна, ти богат;
нищо, че поемаш риска:
тя богата, ти рогат.

"Това е човек на 50 г., вика госпожата. -Борил се е, трудил се е. И е по-вероятно човек да изкара тези пари с труда си. В следствие на години и късмет в живота. Най-голямата му трагедия е, че стои вътре без да е убил човек"…

Той колко пенсии е довършил, ама дип, че никой не ги брои…

Вальо Топлото рекъл пред близки: "Ще ги накисна всичките! И Любо Пъпката, и Стефан Софиянски и Румен Овчаров…"

Знаем, знаем. Кой не знае, че Вальо Топлото е аркашка. С малко бой ще си каже кой му е дърпал конците.

Дългия инкасатор ходи напоследък блед като карфиол щото изглежда тоя път набара фазата. Усеща май, че не е далеч моментът, когато ще стане обект на обезпокояващото внимание на прокуратурата.

Но може и да се опази тайната. Щото тайна се пази от двама, при условие, че единият внезапно умре. Колко му е.

"Йосариан все още не разбираше как Майлоу може да купува яйца в Малта по 7 цента едното и да ги продава с печалба в Пианоза по 5 цента".

За да разберете, братя, как е вървяла далаверата в "Топлофикация", трябва отново да прочетете "Параграф 22" и по-специално онези места, на които се говори за синдиката, който Майлоу създава, в който всички имат дял и всички печелят.

През 2000-та година Любо Панталеев от БСП каза: "При сините корупцията е като диарията трудно може да бъде устискана."
Панталеев, сега що не чуруликашω

Според бившия вече шеф на резерва ген. Димитров за периода 2002-2004 година от резерва са изчезнали 200 млн. лв.

Абе, братя, да не е почнала борбата с корупцията по азбучен ред. Тоя е втори Димитров, дето го разследват. Ако е така, ще е добре. Щото след "Д" идва "Е"…
Абе, дали падна вече шпаклата, дето я изпусна оня баламурник Пиърс Селърс оня ден в Космосаω Щото вървя и все нагоре гледам. Накрая ще ме тресне някой и набързо ще тръгна натам, накъдето гледам…

Между другото вчера за малко да пратя една пенсия нанататък. Пресича, моля ви се, успоредно на подлеза. Направих му учтива забележка: "Господине, има подлез за пешеходците…" Оня като се разпеняви: "Глей си работата бе, чукундур, ти ли ще ме учиш бе!" Помислих да му сляза, па го зарезах. Е, не безмълвно разбира се, влязох му в тона: "Ей, дърт педал, за Орландовци ли бързаш, бе!" После много ме беше срам, но дума назад се не взема…

Ало, пенсиите, вие сте на ход. БЗНС издига Мозер за кандидат-президент. Тази нова номинация, заедно с кандидатурата на бай Беронов вече съществено измества основната битка към граничните области между третата и четвъртата възраст.

Айде стига толкова. Нещо ми стана много метафизично…

To be continued
некой друг път

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4791