ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

12 Юли 06, 16:58 / Автор: Файненшъл таймс
Българските политици не се справят с престъпността и дори са свързани с нея

Авторитетният лондонски всекидневник "Файненшъл Таймс" съобщава, че политиците в България не са успели да се преборят с организираната престъпност и дори връзки с нея, съобщи сайтът kafene.net.

"Неуспехът на политическите лидери да смажат незаконната дейност на сенчестите бизнес-групировки, често свързвани с бивши членове на тайните служби от комунистическата ера, създаде репутация на България като място, където видни депутати и техни приятели могат да нарушават правилата безнаказано. В същото време престъпни групировки, правещи пари от трафик на хора, цигари, наркотици и оръжия из целите Балкани, изпраха постъпленията чрез легитимния бизнес. Като се започне от застрахователни компании и черноморски хотели и се стигне до футболни клубове и магазини за луксозни стоки", пише “Файненшъл таймс".

В специална притурка за България вестникът отбелязва, че в Европа страната си е спечелила репутацията на място, където депутатите не спазват общоприетите правила и законите. В уводната статия авторите посочват, че пътят на България към Европа е по-дълъг и с повече препятствия, отколкото на страните-членки от централна Европа. Те отчитат и някои успехи по този път, но допълват, че колкото повече България се е приближава към Западна Европа, толкова повече се разкриват тъмните й страни.

С доход на глава от населението малко над 30% от средния за ЕС и по-нисък от този на Румъния, България вероятно ще бъде най-бедният член години напред, заключава вестникът в уводния материал, озаглавен "България се мъчи да спази крайния срок на ЕС".

На четири страници кореспондентите на вестника в София Керин Хоуп и Теодор Троев публикуват общо 9 статии, засягащи икономиката, банковото дело, корупцията, туризма, ромите, имотите и енергетиката.

Вестникът посочва, че ще е нужно време за ефективна реформа в полицията и правосъдието, независимо колко голям натиск се оказва от Брюксел. Докато базираните в София банкери и инвеститори са съгласни, че бизнес-климатът се подобрява, сделките с участието на правителството продължават да са несигурни.

“Файненшъл таймс” пише, че евентуалното отлагане с една година на българското членство в ЕС може да породи дълбоки политически затруднения и объркване, но в дългосрочен план това едва ли има голямо значение.

“Гражданите на ЕС вече прегърнаха България, като британци и ирландци са начело в треската за купуване на втори домове по Черноморието и селата. С доход на глава от населението малко над 30% от средния за ЕС и по-нисък от този на Румъния, България вероятно ще бъде най-бедния член години напред", пише британският вестник.

http://www.mediapool.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1868