ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

04 Юли 06, 13:54 / Автор: ТОНИ ФИЛИПОВ, Д-Р
ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД
Понеделник, 26 юни

В Пещера изборите спечелил координаторът на ГЕРБ, подкрепен от БСП. Тази формула се оказва печеливша. Предлагам в БСП да я обмислят и за президентските избори също да подкрепят координатора на ГЕРБ.
Царя вика: "След 10 г. в България разбрах, че кръвта вода не става и с всичките трудности и проблеми вече се чувствам много пҐ у дома и пҐ в цялата действителност."
Ми добре дошъл, както се казва.Ама и ний го разбрахме това за кръвта. И вашата като нашата.
Според агенция "Афис" 43.7% от българите вярвали, че Симеон е замесен в свойския скандал, а само 16.5% не вярвали. А на въпроса за кого ще гласуват, интервюираните потвърждават хипотезата на много анализатори, че НДСВ е изпаднал в графа "и други".
Може би поради този факт Владо Дончев пак заговори за насилствено гласуване.
Венета Райкова рекла пред Часовете: "Преди да се оженим с мъжа ми му казах: Ям по три пъти на ден и по много. Ако можеш да ме изхраниш, взимай ме, иначе недей."
Много честна позиция. Имаме една в редакцията, четвърта година седи на тридесет. И как няма… Който я вземе, ще работи само за изхранването й. Гледам я в стола - супа (респективно таратор), два пъти второ и два банана. Отделно шоколадче после. Пет лева само на обяд. 15 на ден. 450 лв. само за храна. Ами гола ли ще ходи, ами парфюмче, нежели и книга може да си купи… Изобщо, дето вика колегата Сираков, харчи като стара волга. А иначе вика: "Много обичам боб." (Но на обяд все на пържолите налита.) "Вечер не ям." (Щото няма как да знаем…) Обаче никой не се връзва на пиара й.
ОМО "Илинден" се събрали в Гоце Делчев. Димитър Москов, брат на кмета на града Владимир Москов скандирал: "Бучковски е моят премиер".
Ами ходи си в Македония при Бучковски, бе! Тамо жито као дренки, ябълки кат ненки и в реката кат вода, кат риба… Е, малко е трудно с прехраната, ама се свиква.
Трябва да се пита баща им на Москови как е успял от един такова две нации да изкара.
Пенсиите масово се записвали за новото риалити шоу "Сървайвър". Вестниците обясниха, че същността на шоуто е да се оцелее в екстремни условия: без ток, без вода, без храна… И те, разпознали делника си, масово се втурнали да го осребряват…
Ей, само далаверата ги влече! Марихуаната в България се отглеждала предимно от възрастни хора. Официален доклад на ООН, не е на Хелзинкския комитет, та да кажеш, че за някой лев топят пенсиите.
И аз рева за тях като вдовица за… Те в най-печелившия бизнес се завряли… Ако Масларова не направи нещо за пенсиите им, тия след някоя година ще превземат и трафика на проститутки.

Вторник, 27 юни

Генчо Дайнов реве като флекс в Часовете. Откраднали му очилата. "Рей Бан", модел "бъбреци".
Обаче в началото на текста, като един същи Вазов (описанието как челядта на чорбаджи Марко вечеря под асмата), Генчо ни въвежда в атмосферата: "Реката беше в идеалното си състояние - нито дълбока, нито плитка, нито прозрачна, нито кална. Пеперуди пърхат, жаби надуват гърла, бързеи ромолят закачливо, риби сребристо се стрелкат след мушици. Чак му се пее на човек."
И тук, като контратеза на природната хубост, се явява образът на оня мизерник, който носи такъми за 1000 лв., но не го е срам да открадне на анализатора очилата.
Вземайки повод от този индивидуално трагичен факт, Генчо обобщава: "И гащите ще ти откраднат, ако нещо се разсееш…"
Генчо, и това в гащите биля… Аз затова избягвам да държа каквото и да е в гащите.
Не, не е вярно, че бай Ганьо и пред вълнуващата гледка на Ниагарския водопад е мислел за секс. Не, мислел е какво да забърше, та да не е капо.
Е кажете от къде да се вземат читави хора, след като в "генералната съвкупност", в така наречения народ ги няма.
Има една малка част, дето не крадат, но то е щото няма от къде. Има и малко некорумпирани, но то е щото заемат обществено незначими длъжности и корумпирането им е икономически неоправдано. Има и такива, дето не са били ченгета, но то е щото никой не им е предлагал. Има някой и друг, дето не карат пили, но то е щото са въздържатели и т.н. и т.н. И народът възпроизвежда себе си в елита и в това няма нищо за сърдене.
"Стандарт": "140 лв. за тон жито на бартер". Чакайте бе, колеги, как 140 лв., нали е на бартер. На бартер значи примерно срещу 2 т картофи…
Но знам ли. Може да има и бартер в пари. Аз така преди време измислих схема "бартер на лизинг", ама нещо не проработи…
Пак в "Стандарт": "Питат политиците за произхода на парите им".
И те к'воω
Светът живее с цар Футбол, ние пак с цар Симеон… Борислав Великов вика: "Проверихме, не сме взели пари от Черани".
Ш-ъ-ъ-т бе, Великов, чавка ли ти е изпила акъла! Даваш ли си сметка какво казвашω Виктор Емануил потвърждава на разпитите, че Черани е дал пари на Симеон. Но не за него, а за партията. Ако парите не са стигнали до НДСВ, значи са се забавили някъде, например в Царя.
Македонските историчари акад. Тоше Бошевски и проф. Аристотел Тентов си блъскали главите в един камък, блъскали и го разчели. Оказало се текст на древен македонски език отпреди 2200 години. (Колко прав е класикът, че никой проблем не може да устои на упорито мислене.)
Разчели Розетския камък! Той Розетският камък е разчетен от Жан-Франсоа Шампилион още през 1822 г. Но те откъде да знаятω И го разчели за втори път.
Ама то добре, защото съвсем друго са разчели. Според Тоше и Аристотел текстовете доказвали, че древните македонци имали писменост и били създали дори и Александрийската библиотека! Думите, използвани в този текст били идентични със съвременния македонски език и неговите диалекти (например българскияω! - Т.Ф.)
До сега най-лесната университетска дисциплина беше "История на Македония" - десетина години около Сашо Македонски (щото тоя пич нали умрял рано, едва на 33 години), после от 976 до 997 г. (Самуил) и след това скачаш направо в XX-и век: 1903 г. - Кръстьо Мисирков създава книжовния македонски език, 1946 - Коминтернът създава македонската нация и т.н.
По-малко за учене по тази дисциплина са имали само неандерталците, на които целият учебник по история бил 1 стр. (плочка по тяхному).
Жив да не бях...
Мамка им бахчеванджийска! Предизвиквали изкуствено втасване на доматите. В един чувал слагали един пръст амониева селитра и ги нареждали отгоре. За 24 часа почервенявали отвън. Е, отвътре си оставали зелени, но се установявало едва в салатата.
Предишните години, писал съм ви, иновационно настроени селяни насилваха дините да зреят рано чрез инжектиране с урина. Може и с амоняк, но излизало по-скъпо. Докато с пикня си било направо без пари.
Мамка им зарзаватчийска!
Западните пудри какво ги чака като им идем… Докато ни изучат всичките тарикатлъци, ще се нафрашкат с нитрати като Дилов с лафове.
Забележка: Сръбски депутат отнесе година и два месеца затвор и забрана за 8 г. бъде избиран защото злоупотребил със служебното си положение - гласувал с чужда карта.
"Атака": "Слави запада, няма спонсори за турне". И в текста го наричат "плешивец", "плешът". Кулеков пък е "джуджевиден. (Не е честно, Кулеков е само с 1 см. по-нисък от Сидеров!) Във вестника не са изненадани, че Шоуто запада: "Миналата година феноменът Вера Кочовска предсказа, че кариерата на Трифонов тръгва надолу".
Да, обаче тя предсказа също, че тази на Сидеров върви нагоре и щял да стане министър-председател. Да не им е объркала прогнозитеω
Те така на едни пенсии в поликлиниката им бяха разменили уринаторните бурканчета с пробите, та… Но за това друг път.
Изобщо авторите на в. "Атака" са много добри в "епитетната" публицистика. Същността на този вид публицистика е в това, че като се спомене името на някого, пред него трябва задължително да се сложи епитет, колкото се може по-гаден. Ще дам пример със Стефан Солаков, който в днешния брой на тоз парцал е задминал дори и Сидеров:
"…вездесъщата плямпаща глава, наречена Дър-дърева. Това същество отдавна плаче за оттегляне в монашеска обител... Горещата й връзка с "Pig lover"-а от село Веселиново очевидно е нанесла трайни поражения както върху речта, така и върху менталното състояние на т.нар. "топ журналистка"…
Ех Стефане, попадна си най-сетне на мястото.
А за Царя… Само дето не му е приписал старчески сатириазис: "Впрочем, нашето момче, според софийските слухове, освен като хазартен тип, все още се славело и като напорист любовник. (К'во “все още” бе, Солаков, Луи Фердинан Селин вика, че “във вагината има открития за всяка възраст”!) До там, че една от неговите любовни феи, участвала като министър в неговия кабинет, наскоро се допитала до врачка дали ще забременее от царствената особа, за да се сдобие с наследник на династията."
Да, бе! И като си тръгне Симеон ще почнем да се оглеждаме за младенец с характерния за Кобургите нос.
Те така в Лом и до днес упорито се вглеждат във всяка пенсия на 67 г. и търсят чертите на Джон Кенеди. Щото през далечната 1939 година студентът Джон посетил родината и в Лом имал кратък роман с нашенче… Та оттогава се издирва наследник на JFK.
Абе, Солаков, да те питам, като си топиш перото в лайната, на теб не ти ли мирешеω
Всъщност, не е моя работа. Щом си решил да оставиш диря в журналистиката, и по този начин може. Както каза Витята Самуилов, човек може да остави следа и като настъпи лайно.
Вчера подсъдимият Златко Баретата влязъл в съда и още от вратата попитал: "Къде е батко, беω" Не, обърках се, това е от друго шоу. Попитал: "Къде е Филчевω" После изразил учудване, че за толкова години никой не посмял да каже, че Филчев е луд.
В. "Седем": "Филчев държи в ръцете си цялата държава". Това може да се приеме за косвен отговор на питането на Баретата.

Сряда, 28 юни

Анджелина Джоли вика: "Мама ми внуши, че онова, което е под полата, трябва да се използва".
Права е твойта мама. Трябва! Но все пак не прекалявай, за да не ти се изтрие пъпчето, като на една девойка в студентския град…
"Монитор": "До 5 на сто от бизнеса с US-базите - за българи". Т.е. от 100 млн. долара, които са отделени за 3-те американски бази у нас, на наши фирми ще дадат поръчки за 5 млн. Максимум. За минерална вода. Но не е сигурно. Щото ако шефът на софийската "Топлофикация" предпочита "Перие", не виждам що американските войници да пият "Горна баня".
Не знам, но като съдя по парите, които изкарахме от обещаното участие във възстановяването на Ирак…
Сбогом на оръжието! От 2008 г. отменят задължителната военна служба.
Господи, какви простотии са ни минали през главите. Две години от живота си излежах по Аязмото в Стара Загора. Ставало се мъж в казармата… От лежане никъде не се става мъж… Две години, близо 3% от живота ми безсмислено загубени… Като туриш и 16 години учение, като туриш и 20 години брак и той животът си минал в глупости…
Само се притеснявам за какво ще си говорят бъдещите популации неслужили мъже като се напиятω
Масови двойки на речта на Странджата. Естествено, както и предсказах, кандидатите се съсредоточили върху пиенето. Ето някои примери, поместени в днешния "Стандарт":
"Хъшовете тихо пиянстват в кръчмата и чакат да пукне топчето."
"Макар да са заклети алкохолици, хъшовете са борци за свобода и трябва да се уважават."
"Свободата е основното качество на Странджата, а лъжицата и алкохолът - основни пороци."
"Всеки българин трябва да се радва, че пияните хъшове са го освободили от робството."
"Иван Вазов обичал да ходи по кръчмите и да събира материал за творбите си."
Ба, събирал е… Животът е логичен, особено разказвания по кръчмите живот. В него няма такива простотии като при Вазов. Нищо не е събирал, поркал е! И съвсем логично, когато авторът се напива, героите не изтрезняват.
Едно изследване наскоро показа, че само 63% от гимназистите знаели, че Ботев е написал "Хаджи Димитър", но затова пък 87% били наясно кой изпълнява хита "Води ме в някоя квартална кръчма". 85% пък само били наясно с числото "пи", по известно като 3.14. Това ме обнадеждава. Доколкото числото "пи" е в основата на кръга, може пък след десетина години, като го забравят децата ни напълно, да престанем да се въртим в кръг.
А пък в един сайт, посветен на Бойко Борисов пише, че той знаел последната цифра на числото 3.14. Дали е възможноω
Ама и да не я знае, к'во, "Икономист" предрича: "След влизането на България в ЕС кабинетът пада, идва Бойко".
Ще дойде със сигурност. Защото умее да говори на хората.
Доц. Райна Гаврилова каза преди време: "Популизмът се опитва да представи проблемите на обществото като универсални, прости, ясни и решими единствено с чук."
Да, госпожа, но не просто се опитва, а успява. Бойко специално. Защото българинът така обича да си решава проблемите - с колата, с жената, наскоро един реши и проблема с тъщата с чук…
Диалектика. Дилов я обясни: "Когато си чук, всички проблеми ти изглеждат като пирони."

Четвъртък, 29 юни

Прав беше Сендов, че краят на политика и краят на наркомана си приличат. Стоянов, нали го топят, че бил агент Виктор, та вика: "Някой се страхува от мен." (По-късно ще се появят и белите мишки!)
Тц, тц… По-вероятно е някой или някои, даже може би много, а кой знае да не са и повечето сини симпатизанти да се срамуват…
Сиромашкият, тепърва ще осъзнава доказания вече факт на политическата си недействителност!
Ама така се беше разплюнчил сабале по Битивито, че на три пъти влизала гримьорката да бърше Бареков. Така ми казаха де.
Дано сте гледали, за да запомните как изглежда една политическа кариера, като загуби основанията си. Тя има физиономията на адвокат, когото безработицата тайно причаква зад ъгъла.
Тошо Пейков на снимка в "Нощен Труд" с кучето си Арко. "Бог е създал кучето, за да ти покаже, че верността още съществува", философства Тодор.
Верността на кучето, Тодоре, е неправилна. Щото кучето е вярно на човека, а не на другите кучета. И ти така. Хората те избраха в парламента, а ти беше верен на Царя, не на хората… Пак "Нощен Труд": "Компютри в Чикаго хващат трипер".
Да, бе! Като оня, дето се прибира в къщи и псува Бин Ладен: "Мамка му на онова копеле Бин Ладен, мамка му…" Жена му го пита: "Що, бе, какво ти е направилω" "Мамка му на Бин Ладен! Пратил ми в службата писмо с някакъв бял прах. И знаеш ли какво се оказаω Трипер! Мамка му на Бин Ладен…"
Та стават такива работи. Поначало трипер се хваща на най-неочаквани места.
В Сливен открили първата в България трудова борса за мангали. Е тая борса ако тръгне и аз ще повярвам в интеграцията на мангалите.
Като се научили за борсата, мангалите почнали да носят там всичко откраднато. Но нещата ще се урегулират с времето. Пък ако не стане, този опит ще го използваме да затворим голямата уста на оная холандска тъпанарка Гроен.
Колежката Биляна Пилц от "Политика" вика: "Надяваме се, че Филчев няма да обяви война на Казахстан."
Ей, верно, бе! Не бях се сетил. Ако го ядосат нещо, тоя като нищо ще ги почне както си знае: "Аз ще ви е.а м..…а чергарска", примерно… Ужас!
А може би главнокомандващият Първанов точно за това го изпраща, за да направи "casus belli" и той да си дигне рейтингът в една победоносна война с оглед на предстоящите избори. И тогава ген. Бойко ще глътне водичка.

Петък, 30 юни

Днес рожден ден има Анастасия Мозер. Честито! На колко ли ставаω Никой не знае. Бог да прости Йосиф Петров, само той й бил ходил на кръщенето като малък.
Ей, пенсиите, ако ви е много топло, пък климатикът ви е развален, има спасение. В "Труд" съветват да се ощипете по бедрото. Колкото по-силно, толкова по-добре. Преставате да мислите за жегата, защото мислите за болката. Аз този метод го препоръчвам и за други ситуации: когато ви е много студено, когато ви е много тъжно, когато свършат парите… Щипете се, не се жалете!
Устата вика: "Фенки ме замерват с бикини".
Копеле, оплакваш ли се, или се хвалишω
Румънският националист Корнелиу Вадим Тудор твърди, че наводненията в Румъния не били случайни. Срещу родината му се водела климатична война.
Това се казва фантазия в сферата на световната конспирация. Сидеров още тъпче на ниво евреи само.
Проф. Георги Марков вика: "Големият въпрос днес е имаме ли държава, или имаме само държавен глава".
Държава нямаме, глава има. Цвятко Цветков, но не оня Цвятко, а един друг, водещ офицер на Първанов вика в "Политика" за главата, че била секретен сътрудник на отдел РИК - Разузнаване "История и култура" в Първо главно на ДС. И не било като да не знае за кого работи.
Аз останах с впечатление, че Първанов твърди, че не е знаел. Но може и да съм сбъркал.
Обаче приятелите на таен сътрудник Гоце твърдят, че той не е агент, а патриот, работил за родината.
Може, след Сидеров в областта на патриотизма нищо вече не изглежда невероятно. Я колко патриоти станаха известни само напоследък! Странното е само, че при толкова много патриотите, още не сме започнали да се оправяме.

To be continued некой друг път.

http://forum.skycode.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4724