ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

27 Юни 06, 22:12 / Автор: Тони Филипов, д-р
ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД
Понеделник, 19 юни

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!
Свойски скандал в Савойската династия. Според мен след този скандал крал Симеон Сакскобургготски окончателно ще стане исторически референтна тема и пак ще гледа политиката като пешеходец. Какво ме репликиратеω Че Симеон не бил кралω Крал е, крал е. И Умберто Савойски е крал.
Старци-разбойници! Савойският и курвите гонел още. Нашият поне не си пада по женската част. Имаше долни намеци само по адрес на екологичната Долорес, но еколожките не са точно жени.
Предупреждавах от първия ден на Величеството на наша земя. Даже точно заради него почнах да си водя този дневник, ако помните. Ето какво съм си записал в дневника на 30 юни 2004 г.: "Царя уредил едно кредитче, 42 млн. евро, за да се построи детска болница със 150 легла. Едно легло излиза 285 000 евро. Докато по европейските стандарти е 30, максимум 50 хил. (С тези 42 млн. евро можели да се преоборудват всичките 28 детски заведения в България.) И сега Царя яко натиска депутатите да ратифицират кредита, ама те се дърпат, щото случаят е типичен пладнешки обир. Тия пари, които пак ние ще връщаме, до стотинка отиват в скандална австрийска фирма "Вамед", построила най-скъпата и най-грозната болница във Виена. Съвсем случайно шеф на въпросната фирма бил братовчед на Царя - некой си Пиерпаоло Черани."
Величеството успя да прекара болницата през МС, ама депутатите се закучиха (щото бива, бива, ама бивол курбан не бива), направиха анкетна комисия и изпратиха документите в прокуратурата. Където потънаха.
Малко по-късно, на 11 март 2005 г., съм регистрирал една потайна среща на Симеон с Филчев:
"Царя посетил главния прокурор. Час и 45 мин. си говорели. За какво, никой не знае. "24 часа" пишат, че обикновено Филчев ходел при Царя. Не, по принцип отива който е на зор, просителят. Накрая Филчев изпратил Царя през изхода, през който обикновено извеждат арестантите. Какво ли му подсказваω"
Ей, четете ме и си водете бележки. Не че съм некой Нострадамус, но като видя един човек и веднага разбирам колко пари е решил да открадне от родината. А Царя, както дойде скъсан като карпатски вълк, още от Калотина му личеше, че е решил да оправи положението и на деветте си внучета. Всъщност, те тогава бяха още само 8. Тасило се роди после.
Исторически погледнато ние със Савойската династия сме свързани и я подпомагаме много преди още на Царя баща му да се ожени за майка му, савойската принцеса Йоанна. Още от времето на Виктор Емануил II и Гарибалди. Тогава Петко войвода, прадядо на Соломон Паси и други българи се сражавали за обединението на Италия под скиптъра на таз династия. Нормално е и наследниците на Виктор Емануил и на Петко Войвода да си помагат.
Царя вика пред италианската преса, че бил огорчен. Сигурно е огорчен. Тази сделка беше от т. нар. "бумеранг" - колкото повече дадеш, толкова повече ще ти върнат. И аз бих се огорчил. Ох, ама само как бих се огорчил, ако се размина с 30 млн. евро… То аз и с 30 евро да се размина, пак ще съм огорчен, та камо ли с 30 млн.
"Какво би казал чичо ми Умберто IIω", тюхка се Царя.
Не знам чичо ти Умберто какво би казал. Знам какво каза един чичо в рейса. Спомена близки твои роднини по майчина линия в сексуално ангажиран контекст. Това каза тукашния ти чичо. Всъщност, всичките ти тукашни чичовци…
Пиерпаоло Черани имал общи фирми с Пламен Петров, пък се познавал с Никито, пък Велчев вечерял многократно с него и вкарал болницата в бюджета, Шулева също била нещо замесена... (Тая е силно корупционно предразположена. Помня, че в родния й Велинград й подариха доживотен билет за баня и тя го прие!)
И за юпитата съм обяснил: ако някой си зареже хубавата работа на запад и дойде да ни оправя, още на границата трябва да го посрещат или психиатрите, или прокуратурата. Tercium non datur.
Но стига с царете. Нека погледнем и на нашата си скъсана черга. От 1 юли увеличават минималната пенсия за прослужено време и стаж от 72.45 на 85 лв. Става близо 52 % от минималната работна заплата, което било нормално на запад според Масларова.
Пенсиите, не се лъжете по името. И Медарова да се казва, все тая… Пак ще сте на сух хляб. Щото Масларова лапа праха на инфлацията.
И това БСП, и за него колко пъти ви предупреждавах, че като вземат властта щастието ви ще потече през левия крачол, ама кой ли ме слуша. Що ли само се хабя да давам акъл на хора, дето непрекъснато се оглеждат на кого да дадат доверието си. Затова казвам, че Христос не би могъл да се яви по нашите земи, защото ако беше дошъл и казал: "Вервайте ми!"- ние щяхме веднага да му повярваме… И нямаше да го разпънем, нямаше да стане жертва и да изкупи човешките грехове и цялата история щеше да се преебе…
"Стандарт" ликува. Цели седем страници на Савойския скандал. Хич не им пука, че и родината се омацва.
И "Труд" ликува също. Ликуват и отделни интелектуалци. Проф. Георги Марков вика: "Генът на Кобургите ги подтиква към далавери". Прав е, но не съвсем. Истината е, че генът на Кобургите се е опрашил с крадливия български ген и е станало още по-зле. Щото на българина генът му е с двойно предразположение: "Мога да се корумпирам, мога и да не се корумпирам. Ти какво предлагашω"
Според агенция "Афис" две трети от българите нямали пари за почивка. Каква почивка, бе! Оли Рен каза тая година никаква почивка, трябва да наваксваме изоставането за ЕС!
Съдът пусна сделката за магистрала "Тракия". Прокуратурата "пропуснала" срока да възрази.
Сега червените се гласят да дадат и "Хемус" на концесия. Така е справедливо - едно на теб, едно на мен.
Има, бе, не са се свършили… За следващите ще остане "Струма", за по-следващите "Марица"…
"Почтеност във всичко!"
Господи, ако няма друг живот, в който да накажеш мошениците, то теб или те няма, или си влязъл в далаверата…
И в този корупционен контекст на седмокласниците се падна да пишат на тема: "Речта на Странджата - слово за страданието и родолюбието"…
Стига вече с тия Вазови простотии, бе! Цялата реч на въпросния кръчмар е точно 444 думи барабар с "Да живей България". Какво да й анализираш. Голямото страдание! По цял ден пият и страдат! Както беше написал един кандидат-студент: "В "Арменци" има два мотива: първият те пият, а вторият те пеят." И тук така.
"Какво ни трябваω - пита риторично Странджата. - Пари лиω Пари не щем, за пари не сме проливали кръвта си… Имот ли искаме, или къщиω… Ние нямаме потреба от имоти… като имаме свободата, имаме всичко…"
Глупости на търкалета…
И после класикът се вайка: "О, бедни ми Македонски, що не умря при Гредетин…" Ами ще мете, бе! Като вместо да работи за пенсия е пил по цял ден в механата, к'во, държавата да не му е длъжна! Съвременните деца не щат да метат. Сега едни отишли на стаж в Берлин и ги накарали да метат, та стана вой до небето…
Сънчо Стойчев вика, че му било много трудно да повярва, че Бойко ще се кандидатира за президент.
А на мен пък хич не ми е трудно. Обзалагам се, че следващият президент ще се казва Бойко Борисов. Рейтингът на генерала отдавна придоби размерите на природна сила.
Вероятно столичното население нещо е сбъркано, иначе нямам обяснение защо втори кмет безпричинно бяга.
Бойко вика: "Самите царисти, които усещат, че ще изпаднат от каруцата, всячески се опитват да втълпят на хората, че едва ли не има някаква дълга ръка на Царя, резервен ход. Това е само в техните болни мозъци…"
То и моят мозък сигурно е болен и затова и в него се въртят такива мисли и подозрения…
"Дума": "Премиерът залага на положителни послания."
Той и предишният на това залагаше - ама на, човек залага, Бог разполага.
Може би не Маргините, а Симо ще бъде нашия билет за ЕС. Румънците защо ни изпреварватω Защото си разследват бившия премиер. Дето вика Странджата, "Народ без жертви не е народ."
Аз лично мислех и повече жертви да дадем - и Софиянски можеше, и Костов, ако сега се прави на набожен, и на Церовски би му отивала ролята на жертва, и на още много други.
А пък на Андрей Лайчев, дето нарече Коритаров "морален урод", защото доносничел на ДС, също не му бил чист косъмът. Но той не доносничел на ДС, а по-нагоре, там, където и самото ДС носи доносите - в ЦК на БКП. Вземе ли некой много да се пали на тема досиета, работата му не е читава. Е, оня ден един написа цяла страница да се изгорят досиетата, щото това било единственото вярно решението. И за него си направих изводи.

Вторник, 20 юни
Из полицейски доклад: Заподозреният се качи в асансьора и изчезна в неизвестна посока…
Та и на Филчев работата стана такава.
Калфин: "Не търсете Филчев, знаем къде е!" Как да не знаете, бе! Цяла България знае, че Кукуридзе (така му викали вече в Съдебната палата) е посланик в Казахстан, където смени на поста жената на Гошо Тъпото. Пустите казахи, ако знаят колко високо ги ценим…
В "Сега" инсинуират, че Филчев бързал да избяга при казахите, щото те изстрелват първия си спътник. Веднъж да стигне в Космоса, пък ще му разпитват…
Медиите се опитват да изкарат Филчев виновен, че крил папката за болницата на Царя. Верно, че я скри. Обаче предприе други мерки. Кой поде кампанията за отмяна на смъртната присъда на Вапцаровω И не беше ли тази кампания насочена изцяло срещу на Царя татко муω Нека сме справедливи!
Еба си държавата, на която тоя й е бил главен прокурор! Изобщо нашето общество би обезкуражило и далеч по-отявлен социофил от мен.
От "Сега" ни подбъзикват, че сме прекръстили боливийския президент Ево Моралес на Евро Моралес. Ей, ние сме пазарни хора, както каза Церовски като взе апартамента с компенсаторки (който нито върна, нито доплати). Вече мислим само в евро и от там е дошла грешката.
Добре де, стават грешки. Я днес "Стандарт" как на цяла страница няма главните букви. Какво, да подозираме, че ебават новата си главна редакторкаω
Ужас, поредният вестник падна в жертва на феминизма. Трябва вече да си търся някоя по-мъжка професия…
Чета оправданията на Царя, как той не бил такъв, не бил така възпитан, майка му на друго го учила, уважавал законите… И тази концентрирана несвързаност ми се вижда много позната, но не мога да се сетя от къде. Разгеле, сетих се: "Аз тача наказателния кодекс. Не съм грабител, а идеен борец за парични знаци. В моите четиристотин честни начина за отнемане на пари грабежът не влиза, някак си не се вмества…" Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей.
Българийо мила, от тебе те живяха… Тъй ли го беше казал поетът, или тъй го обърна кривото огледало на нашето времеω

Сряда, 21 юни
Георги Марков, един от инициаторите за връщането на Царя, си прави рекапитулация: "Наистина, трябва да кажем, че за тези 10 години Сакскобургготски оправи само себе си"…
Оправи се бе, Марков, оправи се, но не съвсем. Щото както казва Епикур, като забогатееш ти се променят грижите.
Трудоваците ликуват: "Ген. Бонев влиза в надпреварата". И го наричат "един наистина силен играч…" А пък в "Седмичен Труд" снимка на цялата първа страница на жена му, или каква там му се пада Нона Йотова (конкубинка, май) и заглавие: "Нона Йотова живее с рицар".
Ей, рицарю! На всеки рицар му минава времето и ако продължи да упорства върху ролята си, става смешен. Да давам ли за пример испанския идалго!
Гражданинът Бисер Цветанов се самоопределил като прабългарин, щото го било вече срам да се нарича българин. Не знам, не ми се струва достатъчно да си прабългарин, за да снемеш от себе си всяка отговорност. Защото доц. Кременски доказа преди време, че нашият геном е прабългарски, не славянски. Даже го изолира и го обозначи с кодиран маркер ЕМ78-алфа.
Затова Доньо Донев преди време взе по-категорични мерки като се самоопредели като печенег. И сега хич не му пука какво става с българската държава. И за никоя държава не му пука, щото печенегите нямат държава. То не че ние имаме де.
"Мис Туризъм" Теди Андреева станала фолкпевица, гърмят вестниците, сякаш е станала член кореспондент на БАН. "Новинар": "Роднините на хубавицата са били тясно свързани с музиката - дядо й е бил диригент, а баба й е братовчедка на композитора Борис Карадимчев."
Според мен на баба си се е метнала, братовчедката. Ми то така погледнато аз пък съм съселянин с факира на акордеона Петьо Ралчев. Даже сме от една махала. Трябва да си направя едно прослушване…
Сидеров, трибунът на великата шаячна правда, който в свободното си време бие населението по магистралите, вика:
"Когато "Атака" дойде на власт незаконно придобитите имоти на Симеон Сакскобургготски ще бъдат експроприирани и ще послужат за създаването на пенсионен и здравен фонд за български граждани".
Когато… Ако…
Сидеров, хайде си вземай хапчетата и си лягай. Наигра се вече. Свърши времето на "лошия" популизъм. Сега е ред на "добрия", на популизма с човешко лице, така да се каже. Нищо, че за сега лицето се явява само като физическо лице.
Ескимосите не хващали кариес. Тази болест била непозната и за племето хунзу от Памир.
А в Перник имат средно по 19 кариеса, което значи, че отделни представители имат по 32 и повече. Не, повече от 32 май не може… Каква несправедливост.

Четвъртък, 22 юни
Изобщо, братя, "Четвърти километър" на всеки километър… Филчев демонстрира психична ентропия в реално време. С други думи - даде фира. Преди време "Монитор" предупреди: "Изпускаме Филчев".
Никой не ни чу. Изпуснахме го… Репортер на БТА взел едно интервю, в което Филчев му отправя нескрита сексуална заплаха: "Какво ще проверяват - к.ра ми Янко ще проверяват. И повече, лайно мръсно, не ми звъни, щото ще ти е.а п….та майчина." (А когато заминаваше, предупреди нашия репортер: "Не се ебавайте с мен!"
Как се развива дипломатическият език като влязат нови и необременени хора.
Същата тегли Филчев и на депутата Димитър Игнатов преди време. Игнатов тогава го досрамя да я повтори, та я написа на листче: "Аз ще ти е.. п….та майчина." Което ме кара да мисля, че по времето на Филчев в прокуратурата са си говорили официално на майка.
Единодушен съм: синдром на Жул Турет, иначе казано "копролалия". Характерна е за някои видове шизофрения.
И все пак тя съществува! Диагнозата...
Ще поясня за младите, че тоя израз "к..а ми Янко" води потеклото си от партизанското име на Тодор Живков. При пасивната съпротива на народа срещу оная власт всеки втори си го кръщаваше Янко и си прекарваше всичките житейски проблеми оттам.
Черани пратил личния си самолет да вземе Симеон и да го заведе на откриването на сезона в Ла Скала. Симеон вика, че това не било престъпление. Даже трябвало да сме му едва ли не благодарни, че не ни охарчил с държавния Фалкон.
Само напомням, че по критериите на ООН корупция е всеки подарък, който не можеш да изядеш за 45 мин.
Черани вика още, че му писнало да разхожда на Симо министрите по света.
Аз го разбрах това още през 2003 година, когато от МС се похвалиха, че министрите получили само 704 лв. за командировки. Нелогично. Костов натрупа хиляди долари от командировки, те 704 лв. всичките.
Министър Петков днес има рожден ден. Пратил съм фотограф да чака довечера до фонтана при президентството. За всеки случай.
"Монитор": Италианците нямат доказателства срещу Симеон". Според мен обаче липсата на доказателства не е доказателство за липсата на престъпление.

Петък, 23 юни
"Монитор": "Волен вие на умряло, взеха му имунитета".
Сидеров се дере, че било компромат срещу него. Наричайки истината "компромат" Сидеров повтори героя от "Алиса в огледалния свят" Хъмпти Дъмпти, който казва: "Думите означават това, което аз ги накарам да означават. Затова им плащам извънредно."
"И без имунитет ще продължа да ви разобличавам" - крещи Сидеров в органа си.
Добре, добре. Успокой се.
Главният редактор на "Дума" Евгений Станчев вика: "Със сигурност съм много тъп, защото вероятно ще продължа да търпя тези, които търпят свинщините на Филчев".
Не си бе, колега! Не можеш да почнеш да псуваш Първанов и Калфин през органа им. Не си го и помисляй. Първанов даде "Стара планина" на… ти знаеш на кой.
И Гоце се намери… Както се очакваше - в президентството. Даже си призна. Е, наполовина само.
Пенсиите, на 24 юни е Еньовден. На този ден Св. Еньо почвал да си кърпи кожуха, щото слънцето се обръща вече към зимата. Айде почвайте, че колко има да кърпите…
Веднъж се бях качил на един връх и извиках: "България е уникална страна." И знаете ли какво ми отговори ехото: "кална, кална, кална…"

To be continued next Sunday

http://forum.skycode.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2106