ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

Вземи в gLOG
12 Юни 06, 23:53 / Автор: балдъза
Разграбва този, който контролира процесите
Разграбва този, който контролира процесите. Контролира ги този, който държи лостовете за преразпределението и контрола (или обезсилва контрола). Това са политиците, подбрани от перестроечното ръководство на ЦК на БКП, приближените на Луканов, Младенов, Лилов, Джуров, Семерджиев и още някои. Мутрите са им помагачи на политиците и приксритие. Процесите са почти изцяло криминални, основно раздържавяването, също отделни елементи на т. нар. икономическа реформа.
Аз поне не съм чел или чувал от сериозни източници за забогатели от криминалните процеси ченгета. Виж роднини и приятели на бивши и действащи политици - колкото щеш. Забогатели магистрати - колкото щеш. Забогатели социолози и политолози - всичките, които имат агенции и преди са били в апарата на ЦК или АОНСУ.
В обичайното развитие на капиталистическите отношения равен старт няма, доколкото човеците са несъвършени, обществото им е несъвършено, винаги има индивид, които рискуват особено във фазата на първоначалното натрупване да действат на ръба или извън законите, а други не смеят или не съобразяват да проявят просто инициатива. Там всеки си носи отговорност, там е стихия. Тук при нас не се касае за просто неравен старт поради човешкото и обществено несъвършенство, а за предварително грижливо нагласен старт. Голям брой хора не бяха патерналистично настроени, можеха да успеят, ако не бяха лишени от реалната перспектива да успеят. Тук капиталистическите отношения не възникват стихийно, а са силово и режисирано продиктувани, силово и чрез системни измами на гражданите реализирани във вреда на огромното мнозинство и в полза на "наши" хора по списък. Последните на практика не са поели почти никакъв риск, не са проявили никакави капиталистически качества, те са назначени за капиталисти и направени притежатели на капитали от политическата олигархия или чрез политика, съгласувана с олигархията. Част от капиталистите са просто един вид "касички", където лица от олигархията (главно комунистическа по произход!) за прикритие възмездно и временно са вложили даденото им по списък. Тези криминални процеси станаха възможни само поради външното съучастие и благословия, договорени частично в споменатата програма "Ран-Ът", но главно чрез трайни и временни негласни договорки. За да получат тази благословия за криминалните си "реформи", субектите от олигархият извършиха допълнителни престъпления във вреда на държавата и нацията в полза на западния капитал. В крайна сметка съсипаха България, за да окрадат значителна част от завареното от социализма национално богатство. Ако онези естествено възникнали в недрата на докапиталистическите общества нови обществено-икономически отношения в крайна сметка са дръпнали държавите и обществата напред, то у нас процесите на криминалната революция върнаха отечеството ни много назад и задълго го лишиха от добро бъдеще.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1816