ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС

 
Рейтинг: 2.00
(117)
Светът в който живеем и това което се случва
Развитието не може да бъде за сметка на щастието
Оказа се, че демокрация и капитализъм не било едно и също
НОВИЯТ нов СВЕТОВЕН РЕД
И В ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ...


Българите работят доста

ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИ БЕДСТВИЯ. И ДРУГИ НЕЩАСТИЯ... / Политически бедствия...

13 Юни 06, 13:20 / Автор: `i форумите
Съд и прокуратура
Всички го знаем, очевадно е, има вижда се и се знае, не е дори и тайна, а недоволстваме, че от ЕС го казват на глас. Това е дълбоко вкорененото лицемерие.
Отдавна е ясно, че тази на тази каста поради моментни политически интереси на БСП /тогава, а после и на СДС и други/, както и по благоволението на юридическото лоби в парламента, бе подарена безконтролна власт още при скалъпването на Конституцията. После самата каста, която иначе е раздирана от котерийни борби и задкулисни битки, се самоорганизира и узурпира огромна част от суверенитета на държавата. Без каквото и да е правно основание, под благовидната, но изцяло фалшива теза за "независимост на властите", кастата отне от суверена/ народа/ права, които му принадлежат изцяло и безпрекословно - и по Конституция, и по морал, и по съвест. "Независимост на властите" означава трите власти да са автономни, а не да са безконтролни. Никой не може да бъде независим от суверена, комуто по право принадлежи цялата власт. По "белия свят" има много механизми и още се водят много спорове за това как суверенът може на практика да упражнява контрол върху властите. Естественият стремеж на всяка овластена клика да си присвоява все повече права и да носи все по-малко отговорности го има навсякъде. Но такова безочливо и нагло заграбване на власт, такова демонстративно мафиотизиране на правозащитната и правораздавателната системи го няма никъде, в нито една цивилизована страна.
Но така ще е, докато търпим и чакаме някой "спасител" да дойде и да ни оправи.
Все ще си ходим оправени.
Нова Конституция, изцяло нови ГПК и НПК, задължителен елемент на изборност /с участието на суверена/ на определени нива в съдебната система, извеждане на прокуратурата от нея, създаване на институцията "независим прокурор" за специални разследвания при данни за престъпления на високи етажи във властта, прозрачност на имуществото и доходите... И още няколко промени в този дух. Разбира се, сега вече ще е ужасно трудно да се нормализира системата, защото цялата е сраснала с метастазите на корупцията. Но поне ще е начало на някакъв оздравителен процес.
Само дето няма да го направят, а ще имитират дейност. Освен ако не ги принудим! Ако трябва - със сила.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0934